• Oznam ŠJ

          • Vážení rodičia, stravníci

            oznamujeme Vám, že  odhlasovanie alebo prihlasovanie  obedov na posledné decembrové dni roku 2023 (19.12.2023-22.12.2023) bude možné iba do 18.12.2023 (pondelok) do 13:00 hod.cez EduPage.Po tomto termíne to už nebude možné.  Obedy, ktoré neodhlásite  si môžete  v prípade neprítomnosti žiaka, stravníka prevziať do obedára.Dôvodom je ukončenie a vyúčtovanie kalendárneho roku 2023.  

                 Vaša Školská jedáleň

          • Tematický piatok

          • Milí žiaci!  

             V piatok 15.12.2023 sa bude na našej škole konať posledný tematický piatok s názvom Retro piatok. Každý bude mať možnosť prísť do školy oblečený v retro oblečení podľa vlastného výberu. Je na vás, aké roky minulého storočia si zvolíte, dôležité je, aby ste sa obliekli vhodne a aby bolo možné rozoznať, že ide o retro štýl. V ďalšom týždni bude vyhodnotenie, ktorá trieda sa stala víťazom v rámci účasti počas tematických piatkov. Vopred ďakujeme za zapojenie sa a tešíme sa na vás. 

            Váš Školský parlament

          • Peter Gärtner prečítal kúsok z jeho knihy Depešáci

          • Dňa 4.12.2023 sa v Malokarpatskej knižnici v Pezinku konalo podujatie, ktoré viedol spisovateľ, scenárista a dramatik Peter Gärtner. Podujatia sa zúčastnili žiaci zo ZŠ Fándlyho v Pezinku. Bol to výber žiakov zo siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka, ktorých baví tvorba príbehov a ich rozprávanie. Témou bol storytelling – umenie rozprávať príbehy. Prednáška sa zamerala na vysvetlenie základných mechanizmov, ako vznikajú príbehy vo všeobecnosti, ale tiež ako sa tvorí konštrukcia príbehu najmä v literatúre, divadle a filme. Na záver stretnutia nám Peter Gärtner prečítal kúsok z jeho knihy Depešáci.

          • Milí učitelia, žiaci a rodičia!

          • V mesiaci november sme v spolupráci s OZ Pomoc opusteným zvieratám Pezinok (OZ POZP) organizovali zbierku pre opustené zvieratá v útulku. Účasť na zbierke bola vysoká, z čoho sa veľmi tešíme a za čo vám všetkým ďakujeme! Veríme, že týmto skutkom pomôžeme mnohým psíkom a mačičkám.  

            Váš Školský parlament

          • Oznam

          • Milí rodičia

            Srdečne vás pozývame na krásnu predvianočnú akciu.

            Kúpou akejkoľvek drobnosti na tejto akcii urobíte krajšie Vianoce nejakej rodine v núdzi z Pezinka. Sú to vlastne malé benefičné trhy. Na tieto trhy prispeli výrobkami pani vychovávateľky z ŠKD, pani učiteľka Výtvarného krúžku a školský Parlament v spolupráci s deťmi našej školy.

          • Tematický piatok

          • Milí žiaci! 

            Pripomíname vám, že v piatok 1.12. sa bude na našej škole konať ďalší tematický piatok s názvom Tepláková pohodička. Každý bude mať možnosť prísť do školy vo svojom pohodlnom oblečení (tepláky, tepláková súprava). Vopred ďakujeme za zapojenie sa a tešíme sa na vás.

            Váš Školský parlament

        • Milí rodičia
          • Milí rodičia

          • Dovoľujem si Vás pozvať na ďalšiu hodinu online Večernej školy pre všetkých dospelých s témou Nadmerné používanie internetu u detí a mladých ľudí. Toto online podujatie sa bude konať dnes 30.11.2023 od 17:30 do 19:00 a je organizované Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch. 

            Na večernej škole budete spolu hľadať odpovede na otázky ako sú:

            ·        Aké negatívne dôsledky má nadmerné internetovanie na fyzické a duševné zdravie detí?

            ·        Ktoré faktory vlastne prispievajú k nadmernému používaniu internetu?

            ·        Ako s týmto problém efektívne zápasiť?

            Príďte sa dozvedieť viac a podiskutovať o prevencii a podpore zdravého online správania, či už ste rodič alebo pedagóg.

            Lektor: Juraj Holdoš, docent psychológie na Katolíckej univerzite v Ružomberku.

            Stačí sa pripojiť online na tomto linku: 

            https://us06web.zoom.us/j/89453127986

            Budeme sa tešiť na Vašu účasť!

            Petra Benčeková

            sociálna pedagogička

          • Tematický piatok

          • Milí žiaci! 

            Pripomíname vám, že v piatok 24.11. sa na našej škole koná ďalší tematický piatok  s názvom Black and White. Každý bude mať možnosť prísť do školy oblečený v čierno-bielej farbe. Vopred ďakujeme za zapojenie sa a tešíme sa na vašu kreativitu.

            Váš Školský parlament

          • Exkurzia z biológie pre šiestakov

          • Aj tento rok sa v mesiaci október žiaci šiesteho ročníka zúčastnili exkurzie z biológie, ktorá sa konala v Topoľčiankach. Navštívili sme okrem Zubrej obory aj Žrebčín v Topoľčiankach. Žiaci tak mali možnosť zblízka vidieť ako pôvodné druhy vo svojom prirodzenom prostredí, tak aj šľachtené druhy koní v žrebčíne. Aj z pohľadu žiakov bola exkurzia prínosná a obohatila vyučovanie za čo ďakujeme aj Rodičovskej rade.

          • Milí rodičia

          • Dovoľujem si Vás pozvať na ďalšiu hodinu online Večernej školy pre všetkých dospelých s témou Vedomé a rešpektujúce rodičovstvo – Sprevádzanie detí svetom internetu. Toto online podujatie sa bude konať dnes 9.11.2023 od 17:30 do 19:00 a je organizované Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch. 

            Link na pripojenie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/87362869805

            Na večernej škole budete spolu hľadať odpovede na otázky ako sú:

            • Ako si poradiť so závislosťou detí na digitálnych technológiách?
            • Na ktorých kľúčových premenných je postavené vedomé rodičovstvo?
            • Aké výchovné stratégie by mali vedomí rodičia ovládať ?
            • Ako nastaviť pravidlá používania digitálnych technológií čo najefektívnejšie?

            Lektor: Mgr. Michal Božík, psychológ a výskumník z Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie.

            Budeme sa tešiť na Vašu účasť!

             

            S pozdravom,

            Mgr. Petra Benčeková

            Sociálny pedagóg

          • Zbierka pre opustené zvieratá

          • Školský parlament v spolupráci s OZ Pomoc opusteným zvieratám Pezinok pripravil zbierku pre opustené zvieratá, ktorá bude v našej škole prebiehať od 9.11.(štvrtok) do 30.11.2023 (štvrtok). Zapojiť sa môže každý! Môžete darovať konzervy, staré deky, uteráky, osušky, hračky, granule, 120l vrecia na odpad, čistiace prostriedky, papierové a vlhčené utierky, gumené rukavice veľkosti M/L a ďalšie. Žiaci prvého stupňa svoje dary budú môcť odovzdávať svojim pani vychovávateľkám a žiaci druhého stupňa môžu svoje dary priniesť do dolného vestibulu veľkej budovy, kde bude na to vyhradená označená krabica. Vaše dary potešia mnoho psíkov a mačičiek bez domova.

            Vopred ďakujeme!

            Váš Školský parlament

          • Historicko-poznávací kurz 2023

          •             V dňoch 24.-26. októbra 2023 sa uskutočnil XVII. ročník Historicko-poznávacieho kurzu pre žiakov IX. ročníka. Zúčastnilo sa ho spolu 40 žiakov a traja pedagogickí pracovníci. Kurz je koncipovaný ako doplnková aktivita k vzdelávaciemu plánu dejepisu a geografie ôsmeho a deviateho ročníka a je súčasťou Školského vzdelávacieho programu.

            Tento rok žiaci navštívili pamätnú izbu v obci Kľak, Pamätník SNP v Banskej Bystrici, kde mali možnosť spoznať i centrum mesta a jeho pamiatky. Rovnakú príležitosť mali i v Krakove, kde pod vedením sprievodkyne mohli spoznať historické námestie Krakova a hrad Wawel s Katedrálou Sv. Stanislava a Václava a starú židovskú štvrť Kazimierz. Tradičnou súčasťou kurzu býva prehliadka soľnej bane vo Wieličke.

            Ťažiskovou časťou programu bola prehliadka Múzea KL Auschwitz a Birkenau, ktorej cieľom je oboznámenie žiakov s temnou časťou histórie Európy i Slovenska.

          • Tematický piatok

          • Milí žiaci! 

            Pripomíname vám, že sa zajtra na našej škole koná prvý tematický piatok, a to Piatok v maskách. Každý bude mať možnosť prísť do školy oblečený do masky. Zároveň vás žiadame, aby ste si zvolili také masky, ktoré sú vhodné a ktoré by nevyvolávali nepríjemné pocity u iných. 

            Taktiež sa tento rok Školský parlament rozhodol pripraviť odmenu v podobe darčekového koša pre tú triedu, ktorá sa v čo najväčšom počte zúčastní každého z tematických piatkov. 

            Vopred ďakujeme za účasť a tešíme sa na prvý tematický piatok.

            Váš Školský parlament 

        • Tematický piatok
          • Tematický piatok

          • Milí žiaci! 

            Ako to na našej škole býva zvykom, aj v tomto školskom roku si v novembri spríjemníme učenie tematickými piatkami. Budúci týždeň v piatok (3.11.) nás čaká Piatok v maskách. Každý bude mať možnosť prísť do školy oblečený do masky. Zároveň vás žiadame, aby ste si zvolili také masky, ktoré sú vhodné a ktoré by nevyvolávali nepríjemné pocity u iných. 

            Tento rok sa Školský parlament rozhodol pripraviť odmenu v podobe darčekového koša pre tú triedu, ktorá sa v najväčšom počte zúčastní každého z piatkov. Členovia Školského parlamentu budú priebežne počas týchto piatkov zisťovať zapojenie sa do akcie v jednotlivých triedach.

            Vopred ďakujeme za účasť a tešíme sa na prvý tematický piatok už budúci týždeň.

            Váš Školský parlament 

          • Svetový deň duševného zdravia

          • 10. októbra sme si na našej škole pripomenuli Svetový deň duševného zdravia. Žiaci školského parlamentu najprv cez školský rozhlas oboznámili svojich spolužiakov a pedagogických zamestnancov školy o dôležitosti tohto dňa. Vysvetlili im ako vznikol, čo je to duševné zdravie a prečo je dôležité.

            Taktiež pripravili pre celú školu pekné aktivity. Žiaci a zamestnanci školy sa aktívne zapojili do tohto dňa oblečením v žltom. Žiačky ročníkov mali pre každého kto prišiel do malej alebo veľkej budovy pripravení lístoček s odkazom, ako si môžu napríklad spríjemniť nielen tento deň a urobiť tak niečo, pre svoju duševnú pohodu.

             

            Ďalšou zaujímavou aktivitou bola nástenka vďačnosti, kde každý kto mal chuť mohol napísať, za čo je v svojom živote alebo v škole vďačný. Na záver dňa, vznikli dve nástenky plné krásnych a hrejivých slov.

             

            Rada by som spomenula aspoň pár presných citácií z tých veľa, veľa úžasnýýých: )

            • som vďačný za tetu s Fornetami“

            • som vďačný za skrinky“ 1. ročník

            • ja som vďačný za dobrú školu“

            • som vďačná za pani učiteľku“ 7.C

            • ďakujem za celú moju rodinu“

            • som rada že žijem“

            • ďakujem za dobrých kamarátov“

            • ja som, vďačna za tanec“

            • dakujem za dobré obedy“ 3.C

            • dakujem pani učiteľkam, že vi nás učite a nam pomahate a pani riaditeľke, že vi nas pozorujete a pomahate“

             

            Na nástenke školského parlamentu žiaci mohli nájsť plagáty s tipmi, akými spôsobmi sa môžeme starať o svoju duševnú pohodu, zvládať stres a kde vyhľadať pomoc. Taktiež boli vytvorené nástenky pre učiteľov a rodičov.

             

            Táto školská akcia mala pozitívny ohlas. Bolo krásne vidieť a sledovať úsmev na tvárach nielen detí, ale aj zamestnancov školy.

             

             

            Mgr. Petra Benčeková, sociálna pedagogička


             

          • K O M P A R O

          •  ( informácia pre rodičov a žiakov 9. ročníka)

             

                   Dňa  9. 11. 2023 (vo štvrtok)  sa žiaci 9. ročníka v rámci projektu KOMPARO  zúčastnia testovania z matematiky a zo slovenského jazyka a literatúry .

             

            Testovanie bude prebiehať v čase od 7.50 do 10.40. 

            Žiaci so ZZ od 7.50  do 11.10.

             

            Žiaci si budú môcť vyskúšať písanie testov a zistiť, aká je úroveň ich vedomostí.

            Po skončení testovania žiakom končí vyučovanie a  odchádzajú domov.

                  

          • Beseda a autogramiáda s Danielom Hevierom

          • Školská jedáleň sa 18.10.2023 v doobedňajších hodinách naplnila žiakmi 3. a 4. ročníka. Dôvodom tohto stretnutia bolo na vlastné oči vedieť a počuť spisovateľa Daniela Heviera.

      • Kontakt

        • Základná škola Fándlyho 11 902 01 Pezinok
        • 033 / 641 22 53
        • Fándlyho 11 90201 Pezinok Pezinok Slovakia
        • Riaditeľka školy: Ing. Monika Hlúšková 033 / 641 22 53
        • Zástupcovia riaditeľky: PaedDr. Ingrid Laláková (pre I. stupeň) Mgr. Martina Šnircová (pre II. stupeň) Mgr. Monika Číková (nepedagogický úsek)
        • Školská psychologička - pre 1-4. ročník: Mgr. Jana Grebáčová 0917 199 374 (volať po 14.00 hod) psycholog1@zsfandlyho.sk Denne v čase od 7:00 do 15:00 hod.
        • Školská psychologička - pre 5-9. ročník: Mgr. Natália Ľubušká 0944 858 212 (volať po 14.00 hod) psycholog2@zsfandlyho.sk Denne v čase od 7:00 do 15:00 hod.
        • Výchovný poradca: Mgr. Mária Neurath maria.neurath@zsfandlyho.sk
        • Školská jedáleň: p. Alena Malíšková 033 / 641 34 17 stravovanie@zsfandlyho.sk
        • Školský klub detí: budova ZŠ 0911 / 233 653 budova ŠKD 0911 / 971 658
      • Prihlásenie